Little Stars in Concert
Little Stars in Concert
Little Stars in Concert
Little Stars in Concert

Little Stars in Concert

35AD0433-60EB-493F-8D32-4E62659D1216_1

Στις 16 Δεκεμβρίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης μια πρωτότυπη φιλανθρωπική συναυλία. Η Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης (ΣΟΔΘ) συνόδευσε παιδιά με ιδιαίτερες μουσικές ικανότητες που διαθέτουν μεγάλο ταλέντο και που μπορούν να επιτύχουν από πολύ νωρίς υψηλές μουσικές επιδώσεις.

Μετά από ανακοίνωση της ΣΟΔΘ προς τα ωδεία της χώρας, επιλέχτηκαν 12 μικροί ταλαντούχοι μουσικοί που ερμήνευσαν με την ορχήστρα μέρη από κονσέρτα, καθώς και σόλο χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Μεταξύ των παιδιών που επιλέχτηκαν ήταν και ο Γιάννης Μπουφίδης, σπουδαστής πιάνου στην τάξη της Πατρίσια Αρένας στο Σύγχρονο Ωδείο Κρήτης. Ο Γιάννης ερμήνευσε με δεξιοτεχνία, μουσικότητα και ευαισθησία το 3ο μέρος του Κονσέρτου για πιάνο και ορχήστρα αρ. 2 του L. van Beethoven, αφήνοντας άριστες εντυπώσεις στους παρευρισκόμενους και αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές από τους ειδικούς.

Στο τέλος της συναυλίας ο Γιάννης ερμήνευσε ως ανκόρ το έργο «Παραλλαγές στα Κρητικά Κάλαντα» του Δημήτρη Γκομπόιτσου, επίσης σπουδαστή του Σύγχρονου Ωδείου Κρήτης και φοιτητή σύνθεσης του τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ. Ο Δημήτρης έγραψε το έργο αυτό για τον Γιάννη ειδικά για αυτή τη συναυλία.

Θερμά συγχαρητήρια στον Γιάννη Μπουφίδη για το επίτευγμά του και πολλές ευχές για πρόοδο και ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες στο μέλλον!

Θερμά συγχαρητήρια στην άξια δασκάλα του Πατρίσια Αρένας! Να είναι πάντα καλά και να συνεχίσει να καθοδηγεί και να εμπνέει νέους μουσικούς!

Θερμά συγχαρητήρια και ευχαριστίες και στον Δημήτρη Γκομπόιστο για το έργο του! Πολλές ευχές για κάθε πρόοδο στις σπουδές του.

menu
menu