15-17/4/2016, 18ο Φεστιβάλ Κιθάρας

Στιγμιότυπα από το 18ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΘΑΡΑΣ που διοργάνωσε 15-17 Απριλίου 2016 το ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΩΔΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ με τον διεθνούς φήμης σολίστ και μουσικοπαιδαγωγό Ευάγγελο Ασημακόπουλο.

Το φετινό πρόγραμμα περιλάμβανε διδασκαλίες, διαλέξεις, μικρά ρεσιτάλ στη αίθουσα εκδηλώσεων του ωδείου, ενώ το φεστιβάλ τίμησε με την παρουσία του, διδάσκοντας σεμινάριο, ο διαπρεπής συνθέτης - κιθαριστής Νότης Μαυρουδής.

Το φεστιβάλ κορυφώθηκε με ΒΡΑΔΙΑ ΚΙΘΑΡΑΣ στη Βασιλική του Αγίου Μάρκου.

Στο πρώτο μέρος, ρεσιτάλ έδωσε ο ταλαντούχος νέος Ολλανδός κιθαριστής Μάρτιν Φαν Χέϊς, που κατέκτησε τον Απρίλιο του 2015 το Α’ Βραβείο στον Διαγωνισμό του Φεστιβάλ Κιθάρας της Πάτρας.

Στο δεύτερο μέρος οι σολίστες και εκλεκτοί συνεργάτες του ωδείου Βιργινία Αμαριωτάκη και Μανώλης Βροντινός ερμήνευσαν με τη συνοδεία κουαρτέτου, κονσέρτα για δύο κιθάρες και έγχορδα των Ελλήνων συνθετών Σάββα Ζάννα και Βασίλη Τενίδη.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία του 18ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΘΑΡΑΣ του Σύγχρονου Ωδείου Κρήτης:

  1. τον Δήμο Ηρακλείου για τη διάθεση της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου,
  2. τους εκλεκτούς μουσικούς που συνόδευσαν τα κονσέρτα: Αναστασία Παπαναστασίου - βιολί, Γιώργο Κουρούπη - βιολί, Ελευθερία Βερυκάκη - βιόλα και Μάνο Σγουρίδη - τσέλο,
  3. όλους τους σολίστες που συμμετείχαν στο φεστιβάλ,
  4. τέλος τον δάσκαλο Ευάγγελο Ασημακόπουλο που χρόνια τώρα στηρίζει το φεστιβάλ και τη Σχολή Κιθάρας του Σύγχρονου Ωδείου Κρήτης.

menu
menu