14/4/2019, ρεσιτάλ κιθάρας Μανώλη Βροντινού

14/4/2019, ρεσιτάλ κιθάρας Μανώλη Βροντινού

Το Σύγχρονο Ωδείο Κρήτης διοργανώνει ρεσιτάλ κιθάρας του διαπρεπούς σολίστ Μανώλη Βροντινού, με έργα Bach, Scarlatti, Granados και Piazzolla.

Το ρεσιτάλ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14/4/2019 και ώρα 20:30, στην αίθουσα «Μ. Καρέλλης» της οδού Ανδρόγεω, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Ο Μανώλης Βροντινός γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη αλλά η καταγωγή του είναι από την Κρήτη. Σπούδασε κιθάρα με τον Ευάγγελο Ασημακόπουλο στο Εθνικό Ωδείο της Αθήνας, παίρνοντας το δίπλωμά του με Άριστα παμψηφεί & Α' Βραβείο, αποσπώντας επιπλέον την τιμητική διάκριση του Ωδείου, το «Αριστείο Εξαιρετικής Επιδόσεως». Αργότερα εμπλούτισε τις εμπειρίες του σε σεμινάρια και master classes με γνωστούς καλλιτέχνες (Oscar Ghiglia, Leo Brouwer, Manuel Barrueco, Roland Dyens κ.ά.).

Ο Μανώλης Βροντινός έχει αποσπάσει το Α' Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κιθάρας στις Αρχάνες της Κρήτης καθώς και το Β' Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Riviera Guitar Festival της Ιταλίας.

Έχει συμπράξει ως σολίστ με την Καμεράτα και την Ορχήστρα των Χρωμάτων σε έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών, παρουσιάζοντας μεταξύ των άλλων και το κονσέρτο για σόλο κιθάρα του διαπρεπούς συνθέτη και ακαδημαϊκού Θόδωρου Αντωνίου. Στα πλαίσια της συνεργασίας του με την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, έχει εμφανιστεί κατ’ επανάληψη σε συναυλίες και ρεσιτάλ καθώς επίσης και με το Μουσικό Σύνολο ALEA III της ορχήστρας της Βοστόνης.

Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με την καταξιωμένη κιθαρίστρια Βιργινία Αμαριωτάκη, πραγματοποιώντας συναυλίες ως ντουέτο. Επιστέγασμα των καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων του ντουέτου είναι το «Κονσέρτο για δυο κιθάρες και ορχήστρα» του Θόδωρου Αντωνίου καθώς και το «Lorca Divertimento - για δυο κιθάρες και ορχήστρα» του Βασίλη Τενίδη, έργα που και τα δύο γράφτηκαν και αφιερώθηκαν σε αυτούς.

Ο Μανώλης Βροντινός διδάσκει κιθάρα στο Σύγχρονο Ωδείο Κρήτης.

ΡΕΣΙΤΑΛ_ΚΙΘΑΡΑΣ

menu
menu