Σφακιανάκης Άρης

Sfakianakis Τενόρος, καθηγητής Φωνητικής, Διευθυντής Χορωδίας.

Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές ενώ παράλληλα ήταν μέλος της Νεανικής Χορωδίας του Δήμου.

Συνέχισε σπουδές στη Βασιλική Ακαδημία Μουσικής της Ιρλανδίας στο Δουβλίνο, παρακολουθώντας μαθήματα τραγουδιού με τον Paul Deegan και πιάνου με την Deirdre Doyle.

Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Ελληνικό Ωδείο (τάξη Έφης Αδειλίνη-Μπομπή), αποφοιτώντας με Δίπλωμα Μονωδίας με τον βαθμό Άριστα παμψηφεί και Α΄ βραβείο, και απέκτησε πτυχία Αντίστιξης και Φούγκας με καθηγητή τον Παναγιώτη Αδάμ στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας.

Πήρε μαθήματα μονωδίας από την Μέχτιλντ Σταματάκη και μελέτησε κυρίως ρεπερτόριο αναγέννησης, μπαρόκ και κύκλους τραγουδιών. Παρακολούθησε ακόμη μαθήματα σύνθεσης με τον Θόδωρο Αντωνίου, διεύθυνσης χορωδίας με τον Μίλτο Λογιάδη και την Svetlana Romanenko, σκηνικής παρουσίας με τον Σέργιο Βαφειάδη και υποκριτικής με την Σοφία Κακαρελίδου.

Ως μονωδός συνεργάστηκε με την παιδική σκηνή της ΕΛΣ ερμηνεύοντας τους ρόλους: Κόμης Αλμαβίβα [Ο κουρέας της Σεβίλλης/Il barbiere di Siviglia], Νεμορίνο [Το ελιξίριο του έρωτα/ L' elisir d'amore] και Μαξ [Ο ελεύθερος σκοπευτής/Der Freischütz].

Την περίοδο 2007-2010 ήταν τακτικό μέλος της Χορωδίας της ΕΡΤ, της Μικτής Χορωδίας του Δήμου Αθηναίων, της χορωδίας Fons Musicalis κ.α. δίνοντας συναυλίες στο Μέγαρο Μουσικής, στο Ηρώδειο, στην Επίδαυρο, στο θέατρο Λυκαβηττού και  άλλους χώρους στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ως πιανίστας, συμμετείχε στο Going Youth Festival (θέατρο Ροές 2007) με τους Alpha Band, καθώς και στο Εργαστήρι Φωνητικής Τέχνης του Σπύρου Σακκά.

Από το 2011 εγκαταστάθηκε μόνιμα στο Ηράκλειο. Διδάσκει σε ωδεία μονωδία, μοντέρνο τραγούδι και έχει αναλάβει τη διεύθυνση χορωδιών.

επιστροφή

menu
menu