Συναυλία αφιέρωμα σε νέους σολίστ, 29/5/2022

Συναυλία αφιέρωμα σε νέους σολίστ, 29/5/2022

Ο Γιάννης Μπουφίδης, σπουδαστής του Σύγχρονου Ωδείου Κρήτης στην τάξη πιάνου της Πατρίσια Αρένας, συμμετέχει ως σολίστ στη συναυλία της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29-5-2022 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου, ερμηνεύοντας το Κοντσέρτο για πιάνο και έγχορδα, σε Ρε Μείζονα του Γιόζεφ Χάυδν.

Ο Γιάννης Μπουφίδης γεννήθηκε στο Ηράκλειο το 2007. Ξεκίνησε μαθήματα πιάνου σε ηλικία 5 ετών με τη διακεκριμένη πιανίστα και παιδαγωγό Πατρίτσια Αρένας. Σπουδάζει στη τρίτη Ανωτέρα Τάξη στο Σύγχρονο Ωδείο Κρήτης. Έχει συμμετάσχει σε σεμινάρια πιάνου με τις διεθνούς φήμης πιανίστες Αλεξία Μουζά και Εκατερίνα Λεμπέντεβα, καθηγήτρια στο Βασιλικό Κολέγιο Μουσικής του Λονδίνου. Έλαβε μέρος στο διεθνές σεμινάριο Musical Odyssey 2017 και το 2018 στο σεμινάριο πιάνου που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του διεθνούς φεστιβάλ Καλαμάτας Music Days.

Συμμετείχε, κατόπιν πρόσκλησης του Ωδείου Δήμου Ηρακλείου, στη συναυλία-παρουσίαση με θέμα Βαδίζοντας στα Μονοπάτια του J. S. Bach. Έχει παρουσιάσει ως σολίστ, με ορχήστρα δωματίου, το Κοντσέρτο για πιάνο σε Ρε Μείζονα του Χάυδν. Μετά από πρόσκληση του Φεστιβάλ Πιάνου Ηρακλείου, παρουσίασε τη σουίτα του Ντεμπυσσί, Παιδική Γωνιά. Το 2019, συμπράττοντας με τη Ροδάνθη Δασκαλάκη και τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης, παρουσίασε το Καρναβάλι των Ζώων του Σαιν-Σανς. Συμμετείχε ως σολίστ στη συναυλία Little Stars in Concert στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, σε σύμπραξη με τη Συμφωνική Ορχήστρα Δήμου Θεσσαλονίκης, όπου ερμήνευσε το 3ο μέρος του δεύτερου Κοντσέρτου για πιάνο του Μπετόβεν.

Το 2020 κέρδισε το πρώτο βραβείο στην κατηγορία έως 25 ετών στον Παγκρήτιο Διαγωνισμό Πιάνου Αλίκη Βατικιώτη και το 2022 συνεργάστηκε με την ορχήστρα του Βενιζελείου Ωδείου, υπό τη διεύθυνση του Γιώργου Αραβίδη, στο Κοντσέρτο για πιάνο KV 414 του Μότσαρτ.

(Για περισσότερες πληροφορίες για τη συναυλία κάνετε κλικ στην είκονα.)

330815777

 

menu
menu