Παπαναστασίου Αναστασία

Papanastasiou Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Σε ηλικία 6 ετών ξεκίνησε μαθήματα βιολιού στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης στην τάξη του Χρήστου Βασιλειάδη. Το 1993 φοίτησε στην τάξη της R. Georgieva. Συνέχισε τις σπουδές της στην τάξη της Irina Dragneva, απ’ όπου αποφοίτησε το 2001 με Πτυχίο Βιολιού και βαθμό "Άριστα παμψηφεί".

Το διάστημα 2002 - 2003 έκανε μαθήματα με την Anke Schittenhelm, καθηγήτρια βιολιού του Πανεπιστημίου Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών του Graz. Από τον Οκτώβριο του 2003 φοίτησε στην τάξη βιολιού της καθηγήτριας Roswitha Randacher στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών της Βιέννης, απ’ όπου αποφοίτησε με ειδίκευση στην παιδαγωγική του οργάνου και βαθμό "Άριστα". Στα πλαίσια των σπουδών της παρακολούθησε μαθήματα και σεμινάρια μουσικοπαιδαγωγικής και μουσικής διδασκαλίας δίπλα σε μεγάλους παιδαγωγούς με έμφαση σε καινούργιες μεθόδους και μελέτησε διεξοδικά διαφορετικές σχολές βιολιού. Παρακολούθησε ακόμη μαθήματα βιόλας στην τάξη της καθηγήτριας Maeve Auer.

Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια βιολιού στην Ελλάδα και στην Αυστρία με τους: Ara Malikian, Στέλιο Καφαντάρη, Valery Oistrakh, Λεωνίδα Καβάκο, Sergei Krylov κ.ά. Παρακολούθησε ακόμη σεμινάριο ερμηνείας της μουσικής μπαρόκ του Jaap Schröder, καθώς και σεμινάριο ερμηνείας της σύγχρονης μουσικής του τσελίστα Andreas Lindenbaum του συνόλου σύγχρονης μουσικής "Klangforum Wien".

Υπήρξε μέλος του Μουσικού Συνόλου "Ροτόντα" υπό τη διεύθυνση της Irina Dragneva, καθώς και της Συμφωνικής Ορχήστρας Καλαμαριάς. Έχει συμμετάσχει στην Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, στην Όπερα Θεσσαλονίκης, στην Ορχήστρα Δωματίου του Graz (Grazer Kammerorchester), καθώς επίσης και σε πολλά μουσικά σύνολα και ορχήστρες της Βιέννης με κλασικό και σύγχρονο ρεπερτόριο, λαμβάνοντας μέρος σε διάφορα φεστιβάλ σε Αυστρία, Κροατία, Ελλάδα κ.ά.

Τα τελευταία χρόνια έχει επιστρέψει στην Ελλάδα και έχει εργαστεί ως αναπληρώτρια καθηγήτρια στα Μουσικά Σχολεία Σερρών και Ηρακλείου καθώς και σε ωδεία της Θεσσαλονίκης. Στο Ηράκλειο, όπου πλέον ζει, έχει συνεργαστεί με την Ορχήστρα της Περιφέρειας Κρήτης, το Κουαρτέτο του Δήμου Ηρακλείου και το μουσικό σύνολο "Soren Lyng Hansen Trio - The Sound Witch Project".

Διδάκει βιολί και μουσική δωματίου στο Σύγχρονο Ωδείο Κρήτης.

επιστροφή

menu
menu