Κελαϊδής Ερρίκος

Kelaidis Γεννημένος στην Αθήνα το 1972, έδειξε από μικρός ζωηρό ενδιαφέρον για τη Μουσική. Το 1981 ξεκίνησε μαθήματα κιθάρας, το 1984 μαθήματα πιάνου, ενώ το 1987 συνέχισε τις σπουδές του στο Ωδείο Ηρακλείου Απόλλων στην τάξη πιάνου και Ανώτερων Θεωρητικών του Γιώργου Καλούτση.

Το 1992 πήρε πτυχίο Αρμονίας και συνέχισε τις σπουδές του στην Αντίστιξη με καθηγητή τον Ιωάννη Μεντζελόπουλο στο Ελληνικό Ωδείο (παράρτημα Ρεθύμνου), απ' όπου αποφοίτησε το 1994 παίρνοντας πτυχίο με βαθμό άριστα.

Έχοντας βαθιά επιθυμία να συνεχίσει την καριέρα του στη σοβαρή Μουσική πήγε στη Βρετανία όπου έγινε δεκτός χωρίς εξετάσεις σε τέσσερα Βρετανικά Πανεπιστήμια από τα οποία επέλεξε το Lancaster University, όπου σπούδασε Μουσική και Ιταλική γλώσσα.

Στις 9 Μαρτίου 1997 διηύθυνε σε συναυλία την 70μελή Φιλαρμονική Πνευστών Lancaster University Windband σε έργα Βρετανών συνθετών και τον Ιούλιο του 1997 του απονεμήθηκε Bachelor Επιστημών των Τεχνών στη Μουσική.

Επιθυμώντας να εμβαθύνει στη βαθύτερη λειτουργία της Μουσικής συνέχισε τις σπουδές του σε μεταπτυχιακό επίπεδο στο London College of Music απ' όπου το 1998 του απονεμήθηκε Master Σύνθεσης Συμφωνικής Μουσικής.

Το Φεβρουάριο του 2001 ξεκίνησε την εκπαίδευσή του στο Αργεντινό Tango. Έκτοτε έχει παρακολουθήσει περισσότερες από 400 ώρες διδασκαλίας και έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 80 σεμινάρια με τους επιφανέστερους καθηγητές και χορευτές παγκοσμίως.

Παράλληλα με το Αργεντινό Tango ο Ερρίκος Κελαϊδής είναι από το 1999 καθηγητής Ανώτερων Θεωρητικών στο Σύγχρονο Ωδείο Κρήτης, όπου διδάσκει Μορφολογική Ανάλυση, Ιστορία της Μουσικής και Ενορχήστρωση. Επίσης έχει διδάξει Θεωρητικά της Μουσικής στο Α.Τ.Ε.Ι. Κρήτης στο τμήμα Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής.

Στο ενεργητικό του έχει διαλέξεις πάνω σε έργα των συνθετών Maurice Ravel, Igor Stravinsky και Μηνά Μπορμπουδάκη, τρεις ραδιοφωνικές εκπομπές στην ΕΡΑ Ηρακλείου και το Studio 19 πάνω στην σοβαρή Μουσική του Δυτικοευρωπαϊκού πολιτισμού του 19ου και 20ου αιώνα καθώς και εμφανίσεις σε πολλές παραστάσεις Αργεντινού Tango.

επιστροφή

menu
menu