Βροντινός Μανώλης

Vrontinos Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, αλλά η καταγωγή του είναι από την Κρήτη. Σπούδασε κιθάρα με τον Ευάγγελο Ασημακόπουλο στο Εθνικό Ωδείο της Αθήνας απ' όπου το 1994 πήρε το Δίπλωμά του με Άριστα Παμψηφεί και Α' Βραβείο, αποσπώντας επί πλέον την τιμητική διάκριση του Ωδείου, το "Αριστείο Εξαιρετικής Επιδόσεως". Αργότερα εμπλούτισε τις εμπειρίες του σε σεμινάρια και masterclasses με γνωστούς καλλιτέχνες (Oscar Ghiglia, Leo Brouwer, Manuel Barrueco, Roland Dyens κ.ά.).

Απέσπασε το Α' Βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Κιθάρας στις Αρχάνες της Κρήτης καθώς και το Β' Βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Riviera Guitar Festival της Ιταλίας. Έχει συμπράξει ως σολίστ με την Καμεράτα και την Ορχήστρα των Χρωμάτων σε έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών, παρουσιάζοντας μεταξύ άλλων και το κονσέρτο για κιθάρα του Θόδωρου Αντωνίου στην τελική του μορφή.

Στα πλαίσια της συνεργασίας του με την Ένωση Ελλήνων Μουσουργών, έχει εμφανιστεί κατ’ επανάληψη σε συναυλίες και ρεσιτάλ και έχει συμπράξει με το Μουσικό Σύνολο ALEA III της Ορχήστρας της Βοστόνης.

Παράλληλα με τις σολιστικές του δραστηριότητες, που περιλαμβάνουν ρεσιτάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ο Μανώλης Βροντινός διδάσκει κιθάρα στο Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου και στο Σύγχρονο Ωδείο Κρήτης.

επιστροφή

menu
menu