Αρένας Πατρίσια

Arenas Ζει στο Ηράκλειο από το 1991, όπου δραστηριοποιείται στoν χώρο της εκπαίδευσης του πιάνου σε όλες τις βαθμίδες, όπως επίσης και με τη γενική μουσική προπαιδεία. Επιπλέον ασχολήθηκε με τη διδασκαλία πιάνου για παιδιά με ιδιαίτερο μουσικό ταλέντο σε συνεργασία με τον καθηγητή Leonid Margarius.

Ολοκλήρωσε τις ακαδημαϊκές της σπουδές στο πιάνο στην Ανωτάτη Μουσική Σχολή (Musikhochschule) της Κολωνίας, με καθηγητές τους Eckart Sellheim και Pavel Gililov. Στην ίδια Σχολή παρακολούθησε εντατικά μαθήματα Μουσικής Δωματίου με καθηγητές τα μέλη του Amadeus Quartet και συνόδευσε στο πιάνο αξιόλογους μουσικούς όπως ο Βoris Pergamenchicov (τσέλο) και o Βranimir Slokar (τρομπόνι).

Οργάνωσε εκπαιδευτικά σεμινάρια στο Αίγιο και στην Αθήνα, στα οποία δίδαξε πιάνο και μουσική δωματίου. Επίσης, ήταν εισηγήτρια σε εκπαιδευτικές ημερίδες στο Ηράκλειο και στον Πύργο Ηλείας με θέμα τη μουσική εκπαίδευση και τον ρόλο του μουσικού δασκάλου.

H Πατρίσια Αρένας έχει εμφανιστεί ως σολίστ με τις Κρατικές Ορχήστρες Αθήνας και Θεσσαλονίκης, Βενεζουέλας (Caracas, Mérida, Maracaibo), Αργεντινής (Córdoba), καθώς και ως μέλος σχημάτων μουσικής δωματίου (Candia Piano Trio, Apure Quartet, Διπλός Ήχος, duo με όμποε, τρομπέτα, βιόλα, βιολί, βιολοντσέλο) στην Ελλάδα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο, Δράμα, Σαντορίνη κ.ά.) και στο εξωτερικό (Γερμανία, Ολλανδία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία, Ουκρανία, Αργεντινή, Βενεζουέλα).

Έχει ηχογραφήσει για το Κρατικό Ραδιόφωνο (Αθήνα και Θεσσαλονίκη). Επίσης ηχογράφησε δίσκο ακτίνας (CD) με έργα για πιάνο και βιολοντσέλο μαζί με τον Vitaly Maltsev.

Διδάσκει πιάνο στο Σύγχρονο Ωδείο Κρήτης και είναι υπεύθυνη του τμήματος Μουσικής Προπαιδείας.

επιστροφή

menu
menu