Απολυτήριες Εξετάσεις Σχολής Πιάνου Ιουνίου 2024
Απολυτήριες Εξετάσεις Σχολής Πιάνου Ιουνίου 2024
Απολυτήριες Εξετάσεις Σχολής Πιάνου Ιουνίου 2024
Απολυτήριες Εξετάσεις Σχολής Πιάνου Ιουνίου 2024
Απολυτήριες Εξετάσεις Σχολής Πιάνου Ιουνίου 2024
Απολυτήριες Εξετάσεις Σχολής Πιάνου Ιουνίου 2024

Απολυτήριες Εξετάσεις Σχολής Πιάνου Ιουνίου 2024

Την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2024 διεξήχθησαν στο Σύγχρονο Ωδείο Κρήτης οι απολυτήριες εξετάσεις θερινής περιόδου της Σχολής Πιάνου.

Οι υποψήφιοι Ελευθερία Δεμέτζου (υποψ. πτυχίου πιάνου) και Γιάννης Μπουφίδης (υποψ. διπλώματος πιάνου), σπουδαστές στην τάξη της σολίστ και μουσικοπαιδαγωγού Πατρίσια Αρένας, ήταν δύο παιδιά που μεγάλωσαν μέσα στο Σύγχρονο Ωδείο Κρήτης. Καθ’ όλη τη διάρκεια των πολυετών σπουδών τους διακρίθηκαν τόσο για τις επιδόσεις τους στα μαθήματα, όσο και για την πληθωρική συμμετοχή τους σε όλες τις δραστηριότητες του ωδείου. Βασικά μέλη χορωδιών και μουσικών σχημάτων, συμμετείχαν σε συναυλίες και σεμινάρια εντός και εκτός ωδείου, σπούδασαν Ανώτερα Θεωρητικά (και οι δύο είναι κάτοχοι πτυχίων Αρμονίας), έλαβαν μέρος σε διαγωνισμούς.

Κατά τις απολυτήριες εξετάσεις παρουσίασαν προγράμματα με απαιτητικά έργα του πιανιστικού ρεπερτορίου που απέδωσαν με ακρίβεια, δεξιοτεχνία και μουσικότητα.

Η εξεταστική επιτροπή έκρινε την Ελευθερία Δεμέτζου άξια Πτυχίου Πιάνου με τον βαθμό «Άριστα» και τον Γιάννη Μπουφίδη άξιο Διπλώματος Πιάνου με τον βαθμό «Άριστα παμψηφεί και Α’ Βραβείο». Στον Γιάννη απονεμήθηκε ακόμη «Αριστείο Εξαιρετικής Επίδοσης», ως τιμητική διάκριση από το Σύγχρονο Ωδείο Κρήτης.

Στην επιτροπή των απολυτηρίων εξετάσεων συμμετείχαν οι καθηγητές πιάνου: Πατρίσια Αρένας, Χάρης Βενέρης, Ντόρα Μανιτάκη, ο αρχιμουσικός Λεωνίδας Τζωρτζάκης και ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Σύγχρονου Ωδείου Κρήτης Γιάννης Λυγεράκης.

Θερμά συγχαρητήρια στην Ελευθερία και τον Γιάννη και πολλές ευχές να συνεχίσουν με αγάπη και αφοσίωση την ενασχόλησή τους με το πιάνο και τη μουσική γενικότερα!

Πολλά συγχαρητήρια στη άξια δασκάλα τους Πατρίσια Αρένας, πολύτιμη συνεργάτιδα του Σύγχρονου Ωδείου Κρήτης, για την εξαιρετική προετοιμασία των παιδιών, αλλά και τη συνολική προσφορά της στη δημιουργία στο ωδείο μας μιας κορυφαίας Σχολής Πιάνου!

Ο Γιάννης Μπουφίδης ξεκίνησε τις σπουδές του στο Σύγχρονο Ωδείο Κρήτης (τάξη πιάνου Πατρίσια Αρένας) το 2014 σε ηλικία 7 ετών, δίνοντας κατατακτήριες εξετάσεις για κατωτέρα. Παιδί με ιδιαίτερες τεχνικές και μουσικές ικανότητες έκανε γρήγορα αισθητό το ταλέντο του. Καθ’ όλα τα έτη της φοίτησής του διακρίθηκε για τον ζήλο, τη σοβαρότητα και την επιμέλεια στις σπουδές του. Πολυτάλαντη μουσική προσωπικότητα έλαβε ενεργά μέρος στη ζωή του ωδείου. Ήταν για χρόνια μέλος των χορωδιών και των μουσικών συνόλων. Συμμετείχε σε συναυλίες και masterclasses. Έλαβε μέρος και βραβεύτηκε σε μουσικούς διαγωνισμούς. Επιλέχτηκε και συνέπραξε ως σολίστ με ορχήστρες. Διακρίθηκε στις σπουδές του στα Ανώτερα Θεωρητικά. Μας χάρισε αμέτρητες στιγμές υπερηφάνειας και ικανοποίησης!

Στις διπλωματικές εξετάσεις της 27ης Ιουνίου 2024 εκτέλεσε με εξαιρετική δεξιοτεχνία και καθαρότητα κάποια από τα δυσκολότερα πιανιστικά έργα, και μας χάρισε μοναδικές στιγμές ευαισθησίας και μουσικότητας με τις ερμηνείες του.

Ο Γιάννης αποτελεί μέρος της ιστορίας του Σύγχρονου Ωδείου Κρήτης. Του ευχόμαστε ολόψυχα να είναι υγιής, να προοδεύει και να δώσει στη μουσική όλα όσα υπαγορεύει το πλούσιο ταλέντο του!

983216705.jpg

939638071.jpg

865056804.jpg

224678637.jpg

823203069.jpg

72098384.jpg

menu
menu