Αντωναίος Μανόλης

Antonaios Γεννήθηκε στην Αθήνα και άρχισε να ασχολείται με την παραδοσιακή μουσική από 8 χρονών.

Ξεκίνησε μαθαίνοντας μαντολίνο στο Εθνικό Ωδείο Ηρακλείου και όταν αποφοίτησε, σε ηλικία 13 χρονών, εισήχθη στο Μουσικό Σχολείο Ηρακλείου όπου μέχρι το τέλος των σπουδών του, ασχολήθηκε με το παραδοσιακό και το κλασικό βιολί. Καθηγητές του στο βιολί υπήρξαν οι Μιχάλης Σπυριδάκης, Μανόλης Σκαλιδάκης και Νίκος Αντωνακάκης. Έχει αποκτήσει πολλά βραβεία από τις συμμετοχές του με συγκροτήματα του Μουσικού Σχολείου στους Μαθητικούς Καλλιτεχνικούς Αγώνες από το 2005 έως το 2009.

Φοίτησε ακόμη στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής του Σύγχρονου Ωδείου Κρήτης, απ' όπου τον Ιούνιο του 2013, απέκτησε Πτυχίο Βυζαντινής Μουσικής με δάσκαλο τον Ιωάννη Δαμαρλάκη.

Η αγάπη για την παραδοσιακή μουσική καθώς και η επιρροή από την Πελοποννησιακή του καταγωγή, τον ώθησαν να ενορχηστρώσει και να ηχογραφήσει το 2011, ένα δίσκο με παραδοσιακά τραγούδια απ' όλη την Ελλάδα με τίτλο "Ήχοι Ανέσπεροι". Έχει συμμετάσχει επίσης, φωνητικά αλλά και ως βιολί, σε δίσκο με την ονομασία "Καλαντίσματα στο Οκταήχι" του Ι. Δαμαρλάκη.

Αποτελεί μέλος της Ορχήστρας Ελληνικής Μουσικής "ΟΡΦΕΑΣ" από το 2007 μέχρι σήμερα και έχει συμμετάσχει σε πολλές κοινωνικές εκδηλώσεις και συναυλίες, συνεργαζόμενος με αξιόλογους μουσικούς.

Είναι απόφοιτος του τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

επιστροφή

menu
menu